Filter
Sortera
Vis 2 Produkter

Ethjulet cykel

En ethjulet cykel er en cykel som kræver ekstraordinær god balance i forhold til en almindelig cykel. Med denne kan du cykle både for og baglæns. En anden ting som gør at en ethjulet cykel skiller sig ud fra den almindelige cykel er at pedalerne er monteret i navet, og i de fleste tilfælde kommer den ethjulede cykel sågar uden gear og bremser. Desuden er der ofte ikke noget friløb hvilket vil sige at pedalerne snurrer rundt i samme hastighed som selve hjulet. Den ethjulede cykel er mest kendt blandt cirkusartister, eller til parader. Den er dog også ofte brugt af unge og voksne som en hobby..

Træn balancen med en ethjulet cykel

En ethjulet cykel er et rigtig godt redskab til at træne balance og kordination da den kræver utrolig god kontrol at cykle på. Det er ikke bare at træde i pedalerne men at finde stabilitet og placere vægten rigtige mens du cykler. Der er lavet studier der viser at en ethjulet cykel er en utrolig effektiv måde at træne balancen på, selv på relativ kort tid. Denne undersøgelse viste også at kvinders balance blev signifikant bedre end mænds over en kort periode med træning på ethjulet cykel. Grundet at kvinders kropsform generelt er andeledes kunne de nemmere tilpasse sig en ethjulet cykel. Men uanset om man er mand eller kvinde kan man lære at cykle på en ethjulet cykel og dermed forbedre sin balance.

Med cirka 15 timers ihærdig træning kan du blive klar til cirkusset eller som minimum ihvertfald få en god føling med at cykel på en ethjulet cykel. Et god tip til dig der vil igang med at cykel på en ethjulet cykel er at starte i en gnag/koridor så kan du bruge vægene til at støtte med. Det er en dårlig ide at bruge pinde eller genstande som dette da det kan gøre det sværerre at komme igang, og øge risikoen for at falde.

Har man først fået lært at køre på en ethjulet cykel er det typisk en sjov hobby som man vil blive ved med at holde ved lige igennem livet. Det gode er at ligesom med cyklen så er det ikke noget man glemmer igen når først man har lært det. Det er en god form for alternativ træning da du er tvunget til både at holde fokus mentalt og balance mæssigt, men du også får fysisk motion ud af det.

Forskellige typer af ethjulede

Ethjulede cykler har fandtes siden 1800 tallet og er som så mange andre ting opfundet ved en tilfældighed. I den tid havde man cykler med utrolig store forhjul, og små baghjul. Når man bremsede hårdt løftede cyklen sig fra vejen og man var altså midlertidigt tvunget til at køre på et hjul. Takket være kraftige opbremsninger lærte man sig altså at cykle helt uden at bruge baghjulet og man begyndte at eksperimentere med at tage fjerne baghjulet helt. Idag er ethjulede cykler meget forskellige fra dem i 1800 tallet, da der findes mange forskellige typer. Nogle af de typer er.

Ethjulet cykel
  • Freestyle
  • Trial
  • Mountain
  • Touring
  • Street
  • Cruiset
  • Road

Køb en ethjulet cykel ved Cykelkraft.dk

Her på Cykelkraft har vi et stort udbud af ethjulede cykler, alt fra simple, til de mere eksklusive modeller. Dette indebærer billigere ethjulede cykler såvel som de dyrere. Du kan vælge imellem flere forskellige størrelser samt forskellige farver. Hvis du køber din ethjulede cykel ved os giver vi ovenikøbet gratis fragt og montering. Hvis du har brug for hjælp kan du altid kontakte os på support@cykelkraft.dk så skal vi hjælpe dig med eventuelle spørgsmål.

Vi sælger populære ethjulede cykler fra mærker som Cavo og QU-AX.